Grankulla Scoutkår

Grankulla Scoutkår är en svenskspråkig scoutkår med verksamhet i Grankulla. Kåren har verksamhet för barn och ungdomar från och med åttaårsåldern. Grankulla Scoutkår är en stor kår med kring 120 medlemmar, och vi håller till på kårlokalen Winden (Södra Heikelvägen 5).


 

Vill bli medlem i kåren?

Vi tar emot intresseanmälningar för grupperna! Kontakta kårsekreterare Jannica ifall du eller ditt barn vill komma med på intresselistan. Det finns platser i alla grupper, kolla listan här nedanför om du är osäker på vilken grupp ditt barn hör till. 

Yngre vargungar: födda 2010, åk 2

Äldre vargungar: födda 2009, åk 3

Äventyrsscouter: födda 2008-2007, åk 4-5

Spejare: födda 2006-2004, åk 6-8

Explorers: födda 2003 och tidigare men under 18 år gamla

Rovers och ledare: över 18 år

Ifall du vill börja, skicka iväg ett mejl till jannica@grankullascoutkar.fi där du meddelar namn, födelseår och mejladress. 

Mötestider hösten 2018

Mötestiderna för hösten 2018 slås fast i juli-augusti och publiceras sedan genast här. Om du har önskemål om mötestiderna, ta kontakt med kårsekreteraren. 

Vargungelägret Den svävande kastrullen

ordnas 3-5.8 i Kattila, Noux tillsammans med Scoutkåren MuHö och Helsingfors Scoutkår Spanarna. Lägret har pirattema och det kommer att ordnas århundradets skattjakt! Utöver skattjakten händer en massa andra spännande och roliga saker. Vi ska bland annat sova i tält, laga mat på trangia, simma och ha det roligt tillsammans med både nya och gamla kompisar! Så anmäl dig genast och ta med dig alla dina kompisar på sjörövaräventyr. Anmälningen har öppnat, den sker via Kuksa och hittas på bit.ly/kastrullen. Sista anmälningsdagen är 20.5, så snabba på med anmälningen! Om ni har några frågor kan ni fråga lägeransvariga Carolina på 0505675755 eller carolina@grankullascoutkar.fi.

Nya Pressun

Nr 4/18 hittar du här! De gamla numren hittar du under fliken "bra att veta". 

Akka 2018

Sommarlägret 2018 för äventyrsscouter och äldre ordnas i Lappland 13-22.7. Det kommer att bli oförglömligt! Lägerbrev 1 hittar du under fliken "aktuellt". Efteranmälningen pågår ända till 14.3, så in och anmäl dig snabbt!